Hackathon Ciutadana de Dades Obertes

Cu谩ndo

16/09/2016 - 18/09/2016
3:00 pm

D贸nde

F脿brica de Creaci贸 Fabra i Coats
20 Carrer de Sant Adri脿, Barcelona, Barcelona, 08030, Catalunya

El pr貌xim 16 a 18 de setembre, la Fundaci贸 i2CAT coordinar脿 la realitzaci贸 de la primera hackathon ciutadana de dades obertes a Barcelona. En el decurs de la hackathon es treballaran reptes de diferents eixos tem脿tics de rellev脿ncia per la ciutat, com s贸n la Salut, els Serveis de Barri i la Cultura de Barri. Els assistents de l鈥檈sdeveniment tindran l’oportunitat d’analitzar els reptes proposats, aportar i compartir amb la comunitat el seu punt de vista, fent possible arribar a proposar i desenvolupar solucions que tinguin un impacte clar sobre les necessitats de la ciutadania.

Els ciutadans o entitats que participin en el projecte podran tenir acc茅s a experts en dades obertes, que els donaran suport per explorar la manera en que les aplicacions basades en dades obertes els poden ajudar a resoldre les seves necessitats. La hackathon ciutadana s’estructurar脿 al voltant de dos espais diferenciats: una zona d’ideaci贸 i prototipatge on els grups de treball avan莽aran en els seus projectes, i una zona d’inspiraci贸 on hi hauran microxerrades de mentors i experts en diversos 脿mbits de rellev脿ncia, i recursos de formaci贸 en dades obertes. Tamb茅 es facilitar脿 als equips participants un paquet de suport en els 脿mbits t猫cnic, d鈥檈xperi猫ncia d鈥檜suari i de finan莽ament que els ajudi a posar a la pr脿ctica la seva idea d鈥檃plicaci贸.

La hackathon ciutadana significar脿 el tret de sortida de l’OpenDataLab Barcelona, el primer laboratori ciutad脿 de dades obertes a la ciutat de Barcelona. Aquesta activitat s鈥檈mmarca en el projecte europeu Open4Citizens (http://open4citizens.eu/), una iniciativa europea que pret茅n trobar nous usos de dades obertes en benefici dels ciutadans en 5 ciutats europees. Concretament, el projecte treballar脿 en detectar i donar suport a necessitats definides per ciutadans mitjan莽ant l’煤s de dades obertes a Barcelona, Mil脿, Karlstad, Copenhaguen i Rotterdam.

M茅s informaci贸 i registre a https://www.eventbrite.es/e/registro-hackathon-ciutadana-de-dades-obertes-26419848478

Scroll al inicio